Praktisk talt plast

Gratis nettkurs i god plasthåndtering for havbruksnæringen  

Det DU gjør i jobben din hver dag spiller en rolle 

I kurset vil du lære mer om hvordan du kan hindre at plast kommer på avveie og hvordan brukt plastutstyr kan resirkuleres. 

Med enkle grep kan utstyret få lengre brukstid eller et nytt liv gjennom resirkulering. 

Video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more

Hvorfor?

Har du lagt merke til hvor mye plastutstyr du håndterer hver dag?  

Norsk havbruksnæring er en storforbruker av plast, og fiskeri og oppdrett står for 46% av den identifiserbare marine plastforurensningen i Norge.  

En del av dette utstyret kommer på avveie og blir til plastsøppel i havet. 

Hvis det blir håndtert og behandlet riktig kan denne plasten nesten alltid resirkuleres og bli til andre ting.  

Kurset kommer i september! 

Registrer deg her for å få varsel når det er publisert. 

For hvem?

  • Deg som jobber som røkter eller ansatt på et oppdrettsanlegg 

  • Deg som jobber i servicenæringen og håndterer andres oppdrettsutstyr  

  • Deg som er leder for et oppdrettsanlegg 

Om kurset

Del 1: Introduksjon til kurset  

Del 2: Havbruk og plast  

Del 3: Plast i arbeid 

Del 4: Avfallshåndtering  

Del 5: Ledelse for plasthåndtering (kommer i 2024) 

Nettkurset er rettet mot plasthåndtering i havbruksnæringen og er utformet som et Massive Open Online Course (MOOC) som er gratis og tilgjengelig for alle gjennom NTNU sin kursportal.  

Praktisk talt plast er utviklet av Miljøstiftelsen Bellona, NTNU og Grieg Seafood med NCE Seafood Innovation som samarbeidspartner.

Praktisk talt plast er finansiert av Handelens Miljøfond