
Praktisk talt plast
Gratis nettkurs i god plasthåndtering for havbruksnæringen
Det DU gjør i jobben din hver dag spiller en rolle
I kurset vil du lære mer om hvordan du kan hindre at plast kommer på avveie og hvordan brukt plastutstyr kan resirkuleres.
Med enkle grep kan utstyret få lengre brukstid eller et nytt liv gjennom resirkulering.
Hvorfor?
Har du lagt merke til hvor mye plastutstyr du håndterer hver dag?
Norsk havbruksnæring er en storforbruker av plast, og fiskeri og oppdrett står for 46% av den identifiserbare marine plastforurensningen i Norge.
En del av dette utstyret kommer på avveie og blir til plastsøppel i havet.
Hvis det blir håndtert og behandlet riktig kan denne plasten nesten alltid resirkuleres og bli til andre ting.
Kurset kommer i september!
Registrer deg her for å få varsel når det er publisert.
For hvem?
Deg som jobber som røkter eller ansatt på et oppdrettsanlegg
Deg som jobber i servicenæringen og håndterer andres oppdrettsutstyr
Deg som er leder for et oppdrettsanlegg
Om kurset
Del 1: Introduksjon til kurset
Del 2: Havbruk og plast
Del 3: Plast i arbeid
Del 4: Avfallshåndtering
Del 5: Ledelse for plasthåndtering (kommer i 2024)
Nettkurset er rettet mot plasthåndtering i havbruksnæringen og er utformet som et Massive Open Online Course (MOOC) som er gratis og tilgjengelig for alle gjennom NTNU sin kursportal.
Praktisk talt plast er utviklet av Miljøstiftelsen Bellona, NTNU og Grieg Seafood med NCE Seafood Innovation som samarbeidspartner.
Praktisk talt plast er finansiert av Handelens Miljøfond